Porc cu boia de ardei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc cu boia de ardei
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cepe medii tocate 1 lingura ulei de floarea-soarelui 500 g pulpa de porc taiata bucatele 1 lingurita boia iute 2 catei usturoi tocati 1 1/2 lingurita boia dulce 1 lingura faina 1 cana zeama de carne de pasare 3 rosii medii, taiate bucatele 1 lingura pasta de rosii 1 ardei gras rosu, tocat 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt 1/2 cana smantana sare, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : ungureasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 40 minute
Indicatii :

Intr-o tigaie mare se adauga uleiul si se caleste, la foc mediu, ceapa, timp de 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga carnea si se prajeste, pana incepe sa se rumeneasca. Se adauga boiaua iute, usturoiul, boiaua dulce si se gateste 2-3 minute. Se presara cu faina si se amesteca; se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Se amesteca apoi zeama de pasare, adaugand-o treptat si amestecand continuu.
Se adauga ardiul gras si cel iute, rosiile si pasta de rosii. Se acopera si se fierbe la foc mic cca. 80-90 minute. Se amesteca din cand in cand.
Se toarna cam jumatate din lichid intr-un castron si se amesteca cu smantana.
Se ia tigaia de pe foc si se toarna in ea mixtura de smantana. Se asezoneaza cu sare si boia iute, se pune iar pe foc si se tine 2-3 minute (fara sa dea in clocot).
Se serveste cu orez sau taitei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.