Porc cu ienupar la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc cu ienupar la gratar
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri seminte de coriandru 2 linguri seminte de mustar alb 1 lingura boabe de ienupar 1 lingura boabe de piper negru 1/2 cana zahar 1 cana sare 2 cani apa 1 legatura de cimbru proaspat 2 frunze de dafin 2 kg carne de porc, bucata intreaga, cu os ulei masline extra-virgin piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 4 ore 20 minute
Indicatii :

Se prajesc intr-o tigaita mica, fara ulei, boabele de coriandru, mustar, ienupar si piper, cca. 1 minut. Se scot pe o farfurie, sa se raceasca.
Se amesteca intr-un vas zaharul si sarea cu 2 cani de apa, pana se dizolva.
Se asaza carnea de porc intr-un vas mare si adanc. Se toarna peste ea apa cu sare si zahar, boabele prajite, cimbrul si frunzele de dafin. Se completeaza cu apa, daca e nevoie (trebuie ca lichidul sa acopere carnea). Se lasa la marinat, in frigider, timp de 3-4 ore.
Se scoate carnea din marinata cam cu jumatate de ora inainte de a fi gatita, ca sa ajunga la temperatura camerei.
Se incinge bine un gratar. Carnea se usuca, se unge cu ulei, se asezoneaza cu sare si piper. Se frige carnea pe ambele parti (ca sa capete urme de la gratar); se asaza sub gratar o tavita ca sa se colecteze sucul. Dupa ce este fripta, carnea se transfera pe un platou si se acopera cu o folie de aluminiu; se lasa sa stea 10-15 minute.
Inainte de a o portiona, se stropeste cu sucul care s-a adunat sub gratar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.