Porc cu lapte

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc cu lapte
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg pulpa de porc cu os 25 g unt 1 lingura ulei de masline 1 litru lapte 3 cuisoare intregi 4 catei de usturoi, curatati si lasati intregi 1 foaie de dafin 2 lamai, sucul de la sare piper negru proaspat macinat cartofi la cuptor, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : argentiniana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 35 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se asezoneaza carnea de porc. Se incing untul si uleiul, la foc moderat, intr-o cratita (sau tava de copt) indeajuns de mare ca sa poata contine carnea. Se adauga carnea si, cu o lingura, se umezeste cu untul si uleiul incinse. Se prajeste 10-15 minute, intorcand-o frecvent, pana se rumeneste uniform.
Se toarna laptele peste carne si se adauga cuisoarele, usturoiul, frunza de dafin si sucul de lamaie. Se pune cratita in cuptor si se gateste 2 ore.
Se scoate cratita din cuptor si se transfera bucata de carne pe un platou, unde se lasa 5 minute la odihna,
Se aduna cu o lingurita grasimea din lichidul ramas in cratita si se scot cuisoarele si frunza de dafin. Se pune apoi cratita pe aragaz, la foc iute, si se fierbe pana se evapora jumatate din lichid.
Se proceseaza sosul ramas cu un blender, pana se omogenizeaza. Se serveste carnea feliata impreuna cu cartofii copti, alaturi de sosul de lapte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.