fel principal / porc
Porc cu miere si cartofi dulci
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Carnea de porc trebuie marinata peste noapte, mai ales daca este o carne slaba, ce are tendinta sa se usuce la gatit.
Ingrediente :
1 muschi file de porc, circa 700 g in total
750 g cartofi dulci, taiati felii groase
1 lingura de mustar cu boabe
2 linguri de miere
3 linguri de sos de soia
2 linguri de vin de orez
1 lingura de suc de limeta
4 cepe verzi, feliate subtire
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
filipineza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
12 ore 40 minute
Indicatii :
Se combina intr-un castron mare sosul de soia cu mustar, vin de orez, suc de limeta si miere. Se amesteca bine si se adauga carnea. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat peste noapte, in frigider.
Se scoate castronul din frigider si se lasa sa revina la temperatura camerei. Se rastoarna tot continutul sau intr-o tava de copt adanca. Se adauga cartofii dulci si se amesteca bine.
Se pune tava in cuptorul incins la 180°C si se gatesc ingredientele 30 de minute, pana cand sunt facute. Daca este nevoie, cartofii se scot mai inainte, ca sa nu se arda.
Se scoate carnea si se lasa la odihna cateva minute. Se feliaza sis e serveste cu cartofi dulci si cu sosul din tava, alaturi de orez fiert si legume.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.