Porc cu sos chile verde

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc cu sos chile verde
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Chile verde este un sos clasic mexican. Includerea bucatelelor de cactus (nopales) – un ingredient popular in bucataria mexicana – da acestei retete un gust interesant si ciudat care precis va fi subiect de conversatie la masa.
stelute
Ingrediente : 30 ml ulei de porumb 500 g carne slaba de porc, taiata cubulete 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita de oregano uscat 3 ardei iuti jalapeno (sau alti ardei iuti verzi, de iuteala medie), curatati de seminte si tocati 300 g tomatillos, din cutie 150 ml zeama de carne 300 g nopales, din cutie sare piper negru, proaspat macinat tortillas de porumb calde (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga carnea si se prajeste la foc iute, intorcand-o de cateva ori, pana se rumeneste uniform. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana se inmoaie, apoi se adauga oregano si ardeii iuti. Se mai gateste mixtura inca 2 minute.
Se pun tomatillos intr-un blender, se adauga zeama de carne si se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga in cratita, se acopera si se mai gateste 30 de minute.
Intre timp, se inmoaie nopales 10 minute in apa rece. Se scurg, apoi se adauga in cratita si se continua gatitul alte 10 minute, pana ce carnea este foarte frageda.
Se asezoneaza mancarea cu sare si piper din belsug. Se serveste cu tortillas calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.