Porc Hung Shao

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc Hung Shao
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g coaste de porc, inclusiv oasele si pielea 5 linguri sos de soia 3 lingurite ghimbir tocat 1 steluta de anason (sau 1/2 lingurita anason macinat) 5 cm rulou de scortisoara 1 lingurita zahar brun 5 linguri vin alb sec 100 g broccoli 100 g varza 1 praz mare 1 catel usturoi 2 cepe verzi 2 linguri ulei de alune sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Carnea de porc se taie in bucati de 2-3 cm lungime, cu piele. Aceasta nu trebuie mancata, dar faptul ca este gelatinoasa ii confera un rol mare in aromatizarea mancarii.
Se aranjeaza bucatile, cu pielea in jos intr-un wok, la foc iute, si se presara cu sare, 4 linguri de sos de soia si 1 lingura de apa. Se adauga apoi 1 lingurita de ghimbir tocat, steluta de anason si scortisoara si se amesteca bine. Se acopera wok-ul, se micsoreaza la maxim flacara si se lasa sa se gateasca 45 de minute. Se intorc apoi bucatile de carne pe partea cealalta, se presara zahar si 3 linguri de vin, se acopera din nou si se lasa sa fiarba inca 45 de minute, intorcand carnea inca de 2-3 ori in acest rastimp.
Spre sfarsitul acestei perioade, se pregatesc legumele: broccoli si varza se taie bucatele, prazul de feliaza pe diagonala, ceapa verde se toaca marunt.
Se amesteca restul de sos de soia si de vin cu 2 linguri de apa. Cu 3 minute inainte ca porcul sa fie gata, se incinge o tigaie mare. Se adauga ulei si, cand acesta s-a incins, se adauga restul de ghimbir si usturoiul. Se amesteca bine 3 minute, la foc iute. Se adauga broccoli, apoi varza, prazul si partea verde a cepelor verzi. Se stir-fry cca. 2 minute, apoi se adauga partea alba a cepelor verzi si mixtura de sos de soia cu vin. Se amesteca bine 1 minut.
Se serveste carnea de porc si legumele pe un pat de orez; se toarna peste carne sosul din wok.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.