Porc la cuptor cu rom si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc la cuptor cu rom si condimente
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,6 kg pulpa de porc dezosata 2 catei de usturoi pisati 50 ml sos de soia 15 ml otet de malt frunzele de la o tulpina de telina, tocate 2 fire de ceapa verde, tocate 2 lingurite cimbru, uscat 1 lingurita salvie, uscata 1 lingurita amestec de condimente (scortisoara, ghimbir, nucsoara, ienibahar) 2 lingurite curry pudra 120 ml rom negru 2 linguri zahar brun sare piper negru proaspat macinat fasiute de ceapa verde, pentru ornat 25 g unt taiat cubulete 1 lingura pasta de rosii 300 ml fond de pui, sau de legume 2 fire de patrunjel, tocate sos iute, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 3 ore 20 minute
Indicatii :

Intr-un castron se combina usturoiul cu sos de soia, otet, telina, ceapa verde, cimbru, salvie, condimente, curry, rom si 1 lingura zahar brun. Se mai adauga putina sare si piper si se amesteca bine.
Se despica bucata de carne, fara a o taia complet, si se dechide ca o carte. Se asaza pe un platou mare si adanc. Se freaca carnea, pe suprafata proaspat despicata, cu cea mai mare parte a mixturii preparate mai sus. Se inchide “cartea” si se freaca exteriorul bucatii de carne cu restul de mixtura. Se acopera platoul cu folie de plastic si se lasa carnea la marinat, in frigider, peste noapte.
Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se ruleaza carnea si se leaga cu o sfoara, ca sa stea adunata.
Se asaza folie metalica pe o tava de copt; se pune ruloul de carne in centrul tavii. Se umezeste carnea cu cateva linguri de marinata, dupa care se infasoara folia in jurul carnii.
Se gateste carnea la cuptor 1 3/4 ore, apoi se indeparteaza folia metalica. Se umezeste carnea cu restul de marinata si se mai gateste inca 1 ora. Se controleaza din cand in cand carnea ca sa nu fie uscata; la nevoie se umezeste cu sosul lasat in tava.
Se transfera carnea pe un platou cald, se acopera cu folie metalica si se lasa sa stea la cald 15 minute. Sosul lasat in tava se scurge intr-o cratita. Se adauga cubuletele de unt, pasta de rosii, zeama de carne, patrunjelul, sosul iute, putina sare si restul de zahar brun. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet pana ce se evapora cam jumatate din lichid.
Se serveste carnea feliata, ornata cu fasiute de ceapa verde. Sosul se serveste separat. O garnitura excelenta este piureul de cartofi dulci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.