Porc Sichuan

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc Sichuan
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este o reteta faimoasa a bucatariei chineze si reprezinta o modalitate excelenta de a folosi resturile de carne de porc, fripta sau fiarta, si de a le transforma intr-un amestec inspirat de gusturi si arome. In loc de ardei grasi, se poate folosi praz, 2 tulpini feliata subtire, pe diagonala.
stelute
Ingrediente : 280 g piept de porc 1 lingura ulei de alune 1 lingura sos de fasole si ardei iute 1 lingura fasole neagra fermentata, spalata si sfaramata cu o furculita 1 ardei gras verde, feliat subtire 1 ardei gras rosu, feliat subtire 1 lingurita zahar 1 lingurita sos de soia datk 1/4 lingurita piper alb
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Daca se soloseste carne de porc proaspata, se da in clocot o oala cu apa si se fierbe carnea, acoperind oala, cu un capac, 20 de minute, spumand ocazional. Se lasa apoi sa s eraceasca inainte de a taia carnea felii.
Intr-un wok fierbinte, se incinge uleiul si se stir-fry feliile de porc pana ce incepsa se stranga. Se adauga sosul de fasole si ardei iute si fasolea neagra fermentata. La final, se adauga ardeii si restul ingredientelor si se stir-fry 2-3 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.