Porc stir-fry cu ananas

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc stir-fry cu ananas
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g pulpa de porc, taiata fasiute 200 g taitei de orez 1 lingura ulei de alune 6 cepe verzi, taiate rondele 1 catel usturoi tocat 1 ardei iute verde, taiat julienne 1 ardei iute rosu, taiat julienne 100 g broccoli, taiata bucatele 3 linguri sos de soia 3 cm ghimbir, tocat 1 lingurita amestec cinci arome 200 g castane de apa, din cutie 200 g bucati de ananas in suc 2 lingurite faina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incalzeste ulei intr-un wok, se adauga carnea si se prajeste, amestecand continuu la foc iute, 5-7 minute.
Se adauga ceapa verde, usturoiul si ardeii iuti. Se continua, amestecand, alte 3-4 minute.
Se adauga sosul de soia, ghimbirul, amestecul cinci arome, broccoli, castanele de apa si ananasul, pastrand deoparte sucul de la conserva de ananas. Se da in clocot.
Se amesteca faina cu 2 lingurite de suc de ananas si se adauga in wok. Se fierbe, amestecand, pana se ingroasa sosul.
Intre timp, se gatesc taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj. Cu 2 minute inainte sa se ingroase sosul, se adauga taiteii in wok si se amesteca bine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.