fel principal / porc
Porc stir-fry cu ananas
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Ingrediente :
500 g pulpa de porc, taiata fasiute
200 g taitei de orez
1 lingura ulei de alune
6 cepe verzi, taiate rondele
1 catel usturoi tocat
1 ardei iute verde, taiat julienne
1 ardei iute rosu, taiat julienne
100 g broccoli, taiata bucatele
3 linguri sos de soia
3 cm ghimbir, tocat
1 lingurita amestec cinci arome
200 g castane de apa, din cutie
200 g bucati de ananas in suc
2 lingurite faina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se incalzeste ulei intr-un wok, se adauga carnea si se prajeste, amestecand continuu la foc iute, 5-7 minute.
Se adauga ceapa verde, usturoiul si ardeii iuti. Se continua, amestecand, alte 3-4 minute.
Se adauga sosul de soia, ghimbirul, amestecul cinci arome, broccoli, castanele de apa si ananasul, pastrand deoparte sucul de la conserva de ananas. Se da in clocot.
Se amesteca faina cu 2 lingurite de suc de ananas si se adauga in wok. Se fierbe, amestecand, pana se ingroasa sosul.
Intre timp, se gatesc taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj. Cu 2 minute inainte sa se ingroase sosul, se adauga taiteii in wok si se amesteca bine.
Taguri :
porc, taitei, ulei de alune, ceapa, usturoi, ardei iute, broccoli, soia, ghimbir, amestec chinese five spice powder, castane, ananas, faina
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente :
2 lingurite de boabe de piper negru
4-6 stelute de anason
1/2 lingurita de cuisoare, macinate
1 lingura de seminte de fenicul
1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii :
Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.