Porc stir-fry cu orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc stir-fry cu orez
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g carne macra de porc, taiata fasii subtiri 300 g orez cu bob lung 1 cutie (cca. 120g) muguri de fasole soia 3 cepe mici, rosii, tocate marunt 6 catei usturoi tocati marunt 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat marunt 2 morcovi taiati fasii subtiri 3 cepe verzi tocate marunt 250 ml zeama de carne 200 ml suc de prune 3/4 cana sos de soia 1/4 cana vin de orez 1 lingura zeama de limeta 3 linguri pasta de rosii 2 linguri miere ulei de arahide, pentru prajit 1 lingurita amestec cinci arome (vezi reteta lmai jos) 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 lingurita amidon sare, dupa gust piper negru, proaspat macinat frunze de coriandru tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie orezul in apa rece timp de 30 de minute. Se spala sub jet de apa si se scurge. Se fierbe in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge si se spala sub jet de apa rece, pentru a indeparta amidonul, pana ce apa curge curata.
Se toarna peste fasiile de carne 1/2 cana sos de soia, zeama de lamaie si vinul de orez, se pune sare si piper. Se lasa carnea la marinat cca. 1 ora, acoperita, in frigider.
Se incinge uleiul intr-un wok si se pune carnea la prajit, pe foc iute, amestecand continuu, pana se rumeneste. Se scoate si se pastreaza la cald.
In grasimea ramasa in wok se adauga mugurii de fasole soia, ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ceapa verde si se calesc, amestecand continuu. Se adauga carnea de porc, se amesteca si se gateste alte timp de 5 minute.
Se adauga pasta de tomate, mierea si restul de sos de soia. Se toarna in wok szeama de carne si sosul de prune. Se fierbe la foc puternic 10 minute.
Se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir si cinci arome si se ingroasa cu amidon.
Se adauga orezul, se amesteca pe foc pana se incinge (nu trebuie sa dea in clocot).
Se orneaza cu frunze de coriandru tocate si se serveste.


Share
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.