Porc stir-fry cu sos de prune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc stir-fry cu sos de prune
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 800 g carne de porc, taiata bucatele 300 g tulpini de telina feliate 400 ml zeama de carne sau legume 100 ml sos de prune (din cutie) 2 cepe medii, tocate marunt 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat 4 prune medii, taiate in jumatate 1 lingurita seminte de coriandru macinate 3 linguri ulei de alune 1 lingurita ulei de susan 1 lamaie, zeama de la 2 linguri sos hoisin 1 lingura amidon sare, dupa gust piper negru proaspat macinat, dupa gust frunze de telina, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se condimenteaza carnea cu sare, piper si coriandru macinat. Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie mai mare de teflon si se prajeste carnea la foc iute, pana se rumeneste. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc, amestecand continuu.
Se adauga tulpinile de telina si ardeiul iute, se amesteca si se gatesc 2-3 minute.
Se adauga prunele, se lasa sa se prajeasca 2 minute, apoi se stinge totul cu zeama de carne si sos de prune.
Se da in clocot, se micsoreaza flacara la mediu si se fierbe; se adauga la inceputul fierberii sosul hoisin, sare, piper si coriandru pudra. Se lasa sa fiarba 50 de minute.
Se adauga amidon, ulei de susan, se amesteca; se orneaza cu frunze de telina si se serveste cu taitei cu ou.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.