Porc stir-fry cu usturoi si busuioc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Porc stir-fry cu usturoi si busuioc
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 750 g pulpa de porc, taiata fasiute subtiri 2 catei de usturoi, pisati 1/4 ceasca vin dulce 1/4 otet de orez 2 linguri ghimbir tocat marunt 24 frunze proaspete de busuioc 2 linguri suc limeta 1/2 lingurita piper negru macinat mare 1 lingurita sos de soia 1 ardei iute rosu uscat, tocat marunt 3 linguri ulei de arahide (sau de porumb) 1 ceapa mare feliata 2 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati sos de soia, pentru asezonare orez cu bob lung, fiert conform indicatiilor de pe ambalaj
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 20 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron usturoiul, vinul, otetul, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul, zeama de limeta si ardeiul iute si se amesteca bine.
Se adauga fasiutele de carne si se lasa la marinat cateva ore (cel mai bine peste noapte).
Se scot fasiutele de carne din marinata, se scurg si se tavalesc prin semintele de susan.
Se spala si se sterg bine frunzele de busuioc.
Se incinge foarte tare un wok, se adauga 3 linguri de ulei. Cand uleiul fumega, se adauga frunzele de busuioc si se prajesc 30 de secunde, pana se fac crocante. Se scot apoi din wok si se pun deoparte, pe prosoape de hartie.
In acelasi wok, se caleste ceapa 2 minute, la foc iute, amestecand frecvent. Se adauga ardeiul iute si se soteaza inca 2 minute.
Se adauga carnea si se prajeste, amestecand frecvent, pana ce este facuta si incepe sa se rumeneasca.
Se serveste imediat cu orez fiert, ornata cu frunze de busuioc. Se potriveste la gust asezonand, daca e cazul, cu sos de soia.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.