Porc umplut cu mere si prune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc umplut cu mere si prune
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din insula Chios.
stelute
Ingrediente : 1 kg file de porc 4 mere medii, curatate si taiate cubulete 100 g bacon taiat bucatele 2 linguri ulei de masline 100 g prune uscate (fara samburi) taiate cubulete 2 linguri apa de mastic
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: greu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se spala cu grija carnea, sub jet de apa. Se despica pe mijloc, pe lungime, si se bate cu un batator de carne pana cand se obtine o foaie subtire.
Se prepara umplutura amestecand prunele, merele si baconul intr-o tigaie in care s-a incins, in prealabil, uleiul de masline. Se soteaza amestecul cca. 20 de minute. Se adauga apoi apa de mastic, se amesteca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca.
Se asaza umplutura pe "foaia" de carne, se ruleaza si se sigileaza cu ata.
Se gateste la cuptor, la 180 °C, timp de 1 ora.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.