Porumbel cu rozmarin in sos de vin

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Porumbel cu rozmarin in sos de vin
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 porumbei mici 1 cana vin rosu 1/2 cana vin alb 2 linguri frunze de rozmarin, tocate 2 foi dafin 1/2 pachet unt 1/2 cana ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 1/2 cana pasta de tomate felii de ceapa si de vanata prajite, pentru garnitura sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se asezoneaza porumbeii cu sare si piper.
Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc la foc mediu, rumenindu-se uniform, pe toate partile. Se adauga apoi uleiul, rozmarinul, usturoiul,zeama de lamaie, frunzele de dafin si vinul rosu; se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe inabusit 2-3 minute. Se adauga pasta de tomate si 1 cana apa si se lasa sa fiarba. Dupa 15 minute, se adauga vinul alb. Se amesteca si se mai lasa inca 10-15 minute.
Intre timp, se curata 2-3 cepe si o vanata subtire, se feliaza (cca. 5 mm grosime); feliile de legume se frig intr-o tigaie (fara sau cu foarte putin ulei) pana se inmoaie si se rumenesc.
Se servesc porumbeii impreuna cu felii de ceapa si de vanata rumenite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.