Prajitura armeneasca cu nucsoara

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura armeneasca cu nucsoara
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani zahar brun 2 cani faina 1 lingurita praf de copt 1 praf sare 1/2 cana unt rece, taiat bucati 1 lingurita praf de copt 1 cana lapte 1 ou batut 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 cana alune, sfaramate scortisoara macinata (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : armeneasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge cu grasime o forma rotunda si se acopera fundul cu o foaie de pergament.
Se amesteca faina, praful de copt si sarea, apoi se adauga untul si se amesteca pana ce mixtura seamana cu firimiturile de paine. Se poate face asta cu varfurile degetelor. Se adauga apoi zahar si se amesteca bine.
Se ia jumatate din mixtura si se preseaza cu mainile, intr-un strat uniform pe fundul formei.
Se amesteca praful de copt in lapte (sau smantana), se adauga oul batut si nucsoara, apoi se adauga cealalta jumatate a mixturii de faina. Se amesteca foarte bine. Se toarna in forma si se presara alune si scortisoara.
Se coace 45-60 minute. Se lasa sa se odihneasca 10 minute in cuptorul stins, inainte de a se scoate pentru a se raci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.