Prajitura Colibri

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura Colibri
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cutie (450 g) ananas in sirop 1 cana faina simpla 1/2 cana faina cu agent de dospire 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita scortisoara pudra 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 cana zahar brun 1/2 cana nuca de cocos deshidratata 1 cana piureu de banane 2 oua batute 3/4 cana ulei vegetal 30 g unt moale 60 g crema de branza 1 lingurita esenta de vanilie 1 1/2 cana zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se asaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu grasime o forma de copt patrata, cu latura de 23 cm. Se captuseste cu hartie pergament.
Se scurge cutia de ananas intr-un castron mic, apasand cu furculita bucatile de fruct pentru a obtine cat mai mult sirop. Se pune deoparte 1/4 cana din sirop.
Se amesteca fainele, bicarbonatul, zaharul, scortisoara si ghimbirul. Cu o lingura de lemn, se incorporeaza in amestec ananasul scurs, siropul pus deoparte, nuca de cocos, piureul de banane, ouale si uleiul. Se toarna mixtura in forma pregatita anterior.
Se coace timp de 40 de minute. Se lasa sa stea 5 minute, apoi se scoate prajitura din forma ca sa se raceasca.
Intre timp, se prepara un amestec pentru glazura prajiturii: se bate untul impreuna cu crema de branza si esenta de vanilie intr-un castron mic, folosind un mixer electric. Cand amestecul este pufos, se incorporeaza treptat, amestecand continuu, zaharul pudra.
Dupa ce s-a racit, se unge cu mixtura pentru glazura.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.