Prajitura cu agrise rosii si bombonele

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu agrise rosii si bombonele
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : Pentru garnitura: 750 g agrise rosii 325 g faina 170 g zahar 160 g unt scortisoara 1 ou sare coaja lamaie rasa 1 1/2 lingurita praf copt 4 linguri lapte untura pt. uns tava
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : canadiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se curata fructele, se spala si se lasa la scurs. Bombonelele se prepara astfel: se amesteca bine 200g faina cu 80g unt si un praf de scortisoara. Se framanta compozitia. Se formeaza bombonelele cu ajutorul degetelor.
Se pregateste aluatul: se amesteca untul pana devine spumos apoi treptat se pune zaharul, oul, sarea, putina coaja de lamaie, restul de faina, praful de copt si laptele. Se intinde intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm si unsa cu untura, deasupra se pun fructele peste care se presara bomboanele. Se introduce in cuptor incalzit dinainte la o temperatura de 200 °C, pe gratarul din mijloc pentru 1/2 ora.
Se pune la rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.