Prajitura cu alune si whiski

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu alune si whiski
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 125 g unt 125 g zahar 1 lingurita coaja rasa portocala 2 oua 1 galbenus 250 g faina 3 lingurite praf copt 6 linguri lapte 60 ml whisky 150 g alune nesarate, maruntite 1 albus 50 g zahar pudra untura pentru uns tava
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se freaca bine untul, dupa care se adauga zaharul. Se adauga coaja de portocala, oua, galbenus, faina, praf de copt, lapte, 40 ml whisky si 100 g alune. Separat se bat albusurile si se incorporeaza in compozitie.
Se asaza intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm. Se coace la foc potrivit 1/2 ora. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Se prajesc putin cele 50 g alune ramase. Zaharul pudra se amesteca cu restul de 20 ml whisky. Se intinde peste prajitura. Se presara deasupra alunele.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.