Prajitura cu crema de lamaie si nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu crema de lamaie si nuca de cocos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 140 g faina 1 varf de sare 8 oua 350 g zahat super fin 1 lingura coaja rasa de portocala 3 lamai, coaja rasa de la 3 lamai, sucul de la 190 g miez de nuca de cocos deshidratat 2 linguri amidon 250 ml apa 190 g unt 115 g zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: greu Cantitate : 8-10 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se tapeteaza cu hartie pergament si se ung cu putin ulei 3 forme de copt de 20 cm diametru. Intr-un castron, se cern faina si sarea.
Se pun 6 dintre oua intr-un castron asezat intr-o oala cu apa fierbinte. Cu un mixer electric se bat ouale pana ce spumeaza. Se incorporeaza in ele jumatate din zaharul super fin, pana ce mixtura isi dubleaza volumul, circa 10 minute.
Se scoate castronul din apa fierbinte. Se incorporeaza in mixtura coaja de portocala, o treime din coaja de lamaie si 1 lingura suc de lamaie. Se adauga dupa aceea 75 g miez de nuca de cocos si se amesteca bine. Se adauga faina cernuta, in trei transe, amestecand bine dupa fiecare dintre ele.
Se imparte aluatul obtinut intre cele trei forme pregatite. Se dau la cuptor 25-30 de minute, pana ce aluatul tinde sa se dezlipeasca de marginile formelor, dupa care se rastoarna pe un grilaj metalic, ca sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca amidonul cu putina apa rece, ca sa se lege. Se adauga cele 2 oua ramase si se amesteca bine.
Intr-o cratita mica se combina o treime din coaja rasa de lamaie cu 3 linguri suc de lamaie, apa, restul de 175 g zahar super fin si 75 g unt. Se da in clocot mixtura, la foc mediu, amestecand continuu. Se adauga amestecul de amidon si oua si se da din nou in clocot. Se amesteca viguros pana ce mixtura se ingroasa, circa 5 minute. Se ia cratita de pe foc, se scopera cu folie de plastic ca sa nu faca crusta si se pune deoparte.
Se amesteca intr-un castron restul de unt cu zaharul pudra. Se adauga coaja de lamaie ramasa si restul de suc de lamaie, treptat, cat sa se obtina o crema de consistenta groasa, care sa se poata intinde.
Se fac senvici cele trei foi de aluat, unse cu crema de lamaie si nuca de cocos (din cratita), obtinanduse trei straturi de aluat separate de straturi de crema. Se intinde peste ele (deasupra si pe laturi) crema din castron, cat mai uniform. Se acopera prajitura cu restul de 115 g miez de nuca de cocos, presandu-l incet, cu grija, ca sa adere.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.