Prajitura cu fructe si rom

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu fructe si rom
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Se prepara de Craciun, la nunti sau alte ocazii speciale. Caraibienii o numesc si “Prajitura neagra”, caci varianta traditionala se prepara cu zahar ars.
stelute
Ingrediente : 450 g afine 450 g stafide 225 g prune curatate de samburi 115 g coji confiate de citrice 1 lingurita amestec de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, anason) macinate 90 ml rom (chiar mai mult, daca este necesar) 300 ml sherry (chiar mai mult, daca este necesar) 400 g zahar brun 450 g faina care creste singura 10 oua, batute 1 lingurita esenta naturala de vanilie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: greu Cantitate : 8 portii Durata : 360 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala afinele, stafidele, prunele si cojite confiate, apoi se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se pun intr-un blender si se proceseaza scurt, pana ce se toaca grosier. Se transfera intr-un castron mare si se adauga amestecul de condimente, romul si sherry-ul. Se adauga 115 g zahar brun si se amesteca bine de tot, dupa care se acopera castronul cu un capac, se pune in frigider si se lasa sa stea o perioada intre 2 saptamani si 3 luni, cu cat mai mult cu atat mai bine, caci mixtura va fi mai aromata. Se amestea ocazional, mai adaugand alcool, daca sas preferati, inainte de a pune capacul la loc. Daca nu aveti timp sa se marineze fructele, ele se pot fierbe 30 de minute in amestecul de alcool, dupa care se lasa peste noapte ca sa se dezvolte aromele.
Se incalzeste cuptorul la 160 °C. Se unge cu unt o forma de copt rotunda, cu diametrul de 35 cm, dupa care se captuseste cu un strat dublu de hartie pergament.
Se cere faina intr-un castron si se pune deoparte.
Intr-un castron mare, se bate untul cu zaharul ramas. Se incorporeaza apoi ouale, pana ce mixtura rezultata este omogena si cremoasa; daca incepe sa se branzeasca, se adauga putina faina.
Se adauga in castron mixtura de fructe, apoi se adauga, treptat, faina si esenta de vanilie. Se amesteca bine, adaugand 1-2 linguri de sherry daca mixtura este prea uscata.
Se toarna mixtura in forma de copt, se acopera lejer cu folie metalica si se coace 2 1/2 ore.
Se lasa sa se raceasca in forma, peste noapte. Pana cand se serveste, se stropeste prajitura cu rom si se infasoara in folie de plastic, ca sa se pastreze insiropata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.