Prajitura cu malai si marmelada de citrice

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu malai si marmelada de citrice
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 165 g zahar tos + 220g + 2 linguri 300 ml apa + 60 ml 1 portocala medie, necuratata de coaja, taiata rondele subtiri 1 lamaia mare, necuratata de coaja, taiata rondele subtiri 125 g unt la temperatuta camerei 1 lingura coaja rasa de lamaie + 2 lingurite 3 oua 60 g migdale macinate 75 g faina 75 g faina care creste singura 125 g malai 80 g smantana 60 ml zeama de lamaie + 1 lingura 250 g branza mascarpone
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: greu Cantitate : 12 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se pozitioneaza raftul cuptorului la jumatate si se incalzeste cuptorul la 179 °C. Se unge cu unt o forma de copt adanca, rotunda, cu diametrul de 20 de cm; se captuseste cu hartie pergament.
Se amesteca 165g zahar cu 300 ml apa intr-o cratita, la foc iute, cu o lingura de lemn, pana ce se dizolva zaharul. Atentie, apa nu trebuie sa fiarba pana ce zaharul nu se dizolva. Dupa ce zaharul este dizolvat, apa se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara a se amesteca, fara capac, 5 minute, pana ce se ingroasa siropul putin.
Se adauga rondelele de portocala si de lamaie si se fierb incet, fara capac, 7-8 minute, pana ce coaja lor se face frageda; la jumatatea timpului, se intorc rondelele pe partea cealalta.
Se ia cratita de pe foc si se scot cu atentie rondelele de portocala si de lamaie, alternativ, direct din sirop, acoperind cu ele fundul si partile laterale ale formei de copt pregatite anterior. Se asaza rondelele astfel incat sa se acopere cate putin una pe cealalta.
Se adauga 60 ml apa in siropul ramas in cratita si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 5 minute, fara capac, fara a se amesteca, pana ce siropul capata culoarea mierii. Se toarna acest sirop fierbinte peste rondelele de portocala si lamaie.
Se bate untul cu 1 lingura coaja de lamaie si 220 g zahar, folosind un mixer electric, pana ce se obtine un amestec pufos. Se adauga, amestecand, ouale, unul cate unul, pana ce se incorporeaza. In acest moment mixtura poate arata branzita, insa acest lucru se va aranja ulterior.
Se transfera mixtura intr-un castron mare. Cu o lingura de lemn se adauga, amestecand, faina de migdale, cele doua feluri de faina de grau, malaiul, smantana si 60 ml zeama de lamaie. Se omogenizeaza cat mai bine, apoi se toarna mixtura in forma de copt.
Se da la cuptor cca. 75 de minute. Se lasa apoi sa stea 15 minute, sa se raceasca un pic, apoi se transfera prin rasturnare pe un platou.
In acest timp se prepara un mascarpone cu lamaie amestecand branza cu 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 lingura zeama de lamaie si 2 linguri de zahar; se amesteca bine pana se omogenizeaza perfect.
Se serveste calda cu mascarpone cu lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.