Prajitura cu mamaliga si curmale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu mamaliga si curmale
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/2 cana zahar tos 1 cana malai 1 3/4 cana lapte 125 g unt moale 1 lingura coaja de portocala rasa 2 oua 1 cana faina care creste singura 1/2 cana faina simpla 1 1/2 cana curmale uscate, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 22 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se asaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu grasime o forma de copt rotunda (diametru 20 cm); se captuseste cu hartie pergament.
Se pun malaiul si 1 cana zahar intr-o cratita, la foc mediu; se adauga laptele, treptat, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se da in clocot, se micsoreaza focul si se fierbe incet, amestecand timp de 4 minute, pana ce mixtura este moale si groasa. Se toarna mixtura intr-o tava si se intinde intr-un strat uniform; se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se bate untul cu restul de zahar si coaja de portocala cu mixerul, pana ce amestecul se face spumos. Se adauga ouale, unul cate unul, si se amesteca dupa fiecare dintre ele, pana ce este bine incorporat.
Se transfera mixtura intr-un castron mare, se adauga mixtura de malai, faina si curmalele; se amesteca bine de tot. Se intinde compozitia in forma de copt si se coace la cuptor timp de 45 de minute, la 160 °C. Se acopera apoi cu folie de aluminiu si se coace inca 45 de minute.
Se scoate forma din cuptor, se lasa sa stea 10 minute, apoi se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.