Prajitura cu mere si scortisoara

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu mere si scortisoara
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g + 115g + 2 linguri unt 250 g zahar alb 4 oua 450 g faina care creste singura 3 mere mari, date pri razatoarea mare 1 1/2 lingurita scortisoara macinata 175 g zahar brun 125 g faina 65 g miez de nuca de cocos deshidratat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge cu unt o forma de copt rotunda, de 25 cm diametru, dupa care se captuseste cu hartie pergament. Se pun merele rase intr-un castronel si se pudreaza cu 1/2 lingurita scortisoara; se pun deoparte.
Pentru a prepara topping-ul se amesteca intr-un castron zaharul brun, faina simpla, 1 lingurita scortisoara si nuca de cocos. Se adauga apoi 115 g unt si se incorporeaza amestecand cu degetele, pana ce mixtura seamana cu firimiturile de paine. Se pune topping-ul deoparte.
Se pun 250 g unt si zaharul alb intr-un castron si se amesteca cu un mixer electric, pana ce mixtura se face pufoasa. Se incorporeaza ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare; daca amestecul incepe sa se branzeasca, se adauga putina faina.
Se cerne jumatate din faina in castron, se amesteca bine, apoi se adauga restul de faina si se amesteca pana ce mixtura este omogena.
Se intinde jumatate din mixtura, in strat uniform, pe fundul formei de copt. Peste ea se pun merele, iar peste acestea se pune jumatate din topping.
Se adauga restul de mixtura si se intinde in strat uniform. Peste ea se pune restul de topping.
Se coace prajitura 70-80 de minute, acoperind-o cu folie metalica daca se rumeneste prea rapid. Se lasa sa se raceasca in forma 5-10 minute, inainte de a o rasturna pe un grilaj metalic unde se lasa sa se raceasca inainte de a fi servita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.