Prajitura cu nuca de cocos, zmeura si alune

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu nuca de cocos, zmeura si alune
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g unt moale 1 lingurita esenta de vanilie 1 1/4 cana zahar tos 3 oua 2/3 cana faina simpla 1 cana faina cu agent de dospire 1/2 cana alune macinate 150 g zmeura congelata 1/3 cana faina simpla, pentru topping 2 linguri zahar tos, pentru topping 40 g unt, pentru topping 1/3 cana fulgi de nuca de cocos
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se asaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu grasime o forma de copt patrata, cu latura de 23 cm. Se captuseste cu hartie pergament.
Se bate untul impreuna cu esenta de vanilie si zaharul tos intr-un castron, folosind un mixer electric, pana ce amestecul devine pufos. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Se transfera amestecul intr-un castron mare; cu o lingura de lemn, se incorporeaza cele doua tipuri de faina si alunele macinate.
Se pregateste toppingul amestecand faina si zaharul intr-un castronel. Se adauga untul si se freaca, pana se incorporeaza. Cu o furculita, se incorporeaza si fulgii de nuca de cocos.
Se intinde mixtura din castronul mare, in strat egal, in forma de copt pregatita anterior. Se presara fructele de zmeura si se intinde deasupra toppingul.
Se da la cuptor timp de 50 de minute. Se scoate prajitura, se lasa sa stea 5 minute, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.