Prajitura cu piper alb, lamaie si ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura cu piper alb, lamaie si ghimbir
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 lamai mari si suc de lamaie daca este cazul 1-2 lingurite de ghimbir proaspat, ras (dupa gust) 3 cesti faina, cernuta 3/4 lingurita de bicarbonat de sodiu 3/4 lingurita de praf de copt 1-2 lingurite de piper alb, dupa gust 1 ceasca de unt 2 1/4 cesti de zahar 3 oua 1 ceasca de lapte pesmet
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: greu Cantitate : 12 felii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se foloseste de preferinta o forma de prajitura rotunda, cu gaura la mijloc, care, indiferent daca are sau nu suprafata neaderenta, se unge bine in interior cu unt si se presara cu pesmet foarte fin maruntit. Se scutura apoi forma de pesmetul in exces.
Se rade coaja de la cele 2 lamai si apoi se storc de suc. 2 linguri de suc se pun intr-un pahar, se adauga coaja rasa de lamaie si ghimbirul ras. Se dau deoparte ambele cantitati de zeama de lamaie.
Se amesteca faina cu praful de copt, piperul si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un castron mare se bate cu mixerul untul pana se inmoaie, se adauga 1 3/4 cesti de zahar si se bate inca 1 minut, apoi se adauga ouale unul cate unul, batand compozitia bine dupa fiecare adaugare. Cu mixerul la viteza mica, se adauga amestecul de faina in portii alternand cu laptele (se incepe si se termina cu faina). Se adauga apoi amestecul de zeama de lamaie si ghimbir, se gusta si se adauga piper sau ghimbir daca este cazul. Se amesteca foarte bine. Daca credeti ca prajitura este prea iute puteti pune mai putin piper si ghimbir la inceput, gustati pe masura ce o preparati si mai adaugati.
Compozitia se toarna in forma pregatita si se intinde in strat uniform in toata forma. Se da la cuptorul preincalzit la 165 °C, pentru 1 ora si 20 minute, pana cand se coace bine si la interior (se testeaza cu un pai).
In timp ce prajitura este la cuptor, se amesteca 1/3 ceasca de zeama de lamaie cu 1/2 ceasca de zahar. Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la odihna 5-10 minute.
Se acopera cu un gratar, se intoarce forma si se scoate prajitura care se pune, cu gratar cu tot, pe o farfurie plata, sau pe hartie pergament, pentru a pune glazura.
Se omogenizeaza bine amestecul de zeama de lamaie si zahar si apoi se unge prajitura cu el.
Se lasa sa se raceasca si apoi poate fi servita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.