Prajitura Scoarta de copac

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura Scoarta de copac
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 mere mari (400g), curatate, tocate marunt 1 cana curmale 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 cana apa clocotita 125 g unt moale + 60 g 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana zahar tos 1 ou 1 1/2 cana faina simpla 1/2 cana zahar brun 1/2 cana lapte 2/3 cana nuca de cocos rasa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : canadiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se asaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu grasime o forma de copt rotunda (diametru 23 cm); se captuseste cu hartie pergament.
Se combina merele, curmalele si bicarbonatul intr-un castron mare, se adauga apa si se acopera vasul cu folie de plastic. Se lasa sa stea 10 minute.
Intre timp, se bate untul (cele 125 g) impreuna cu esenta de vanilie si zaharul tos, cu un mixer electric. Se adauga mixtura de unt peste amestecul de fructe si se incorporeaza faina, cu o spatula de lemn. Se toarna amestecul in forma pregatita mai inainte. Se da la cuptor si se coace 50 de minute.
Intre timp, se amesteca cele 60 g unt cu zaharul brun, laptele si nuca de cocos, la foc mic, pana ce untul se topeste iar zaharul se dicolva.
Se scoate prajitura cu grija din cuptor (usa cuptorului se tine inchisa pentru a pastra temperatura). Cu o spatula de metal se intinde sosul de lapte cald peste prajitura. Se readuce forma in cuptor pentru alte 20 de minute, pana ce toppingul se rumeneste bine.
Se scoate forma si se lasa 5 minute. Se scoate apoi prajitura si se lasa sa se raceasca pe un gratar de lemn.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.