Prajitura simpla cu fructe uscate si migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Prajitura simpla cu fructe uscate si migdale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g unt, la temperatura camerei 250 g zahar brun 4 oua 2 linguri marmelada de portocale 1,5 kg amestec de fructe uscate 225 g faina simpla 75 g faina care creste singura 2 lingurite amestec de condimente macinate (scortisoara, ghimbir, nucsoara, anason, cuisoare) 125 ml vin dulce + 2 linguri 30 g migdale intregi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 36 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 150 °C. Se captuseste cu hartie pergament groasa o forma de copt patrata, cu latura de 19 cm. Hartia trebuie sa depaseasca marginile formei cu 5 cm.
Se bate untul cu zaharul intr-un castron mic, folosind un mixer electric. Dupa ce s-au amestecat, se incorporeaza ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Daca mixtura arata cam branzita, nu este un motiv de ingrijorare; isi va reveni mai tarziu.
Se transfera amestecul intr-un vas mai mare; se adauga marmelada si fructele. Se amesteca cat mai bine folosind degetele.
Peste mixtura, se cern faina si amestecul de condimente. Se adauga 125 ml vin dulce si se amesteca bine.
Se pun bucati de amestec la colturile tavii de copt ca sa fixeze hartie pergament; se intinde restul de mixtura in tava, intr-un strat uniform. Se tranteste tava pe masa pentru ca mixtura sa se aseze mai bine si sa iasa bulele de aer; se niveleaza suprafata folosind o spatula metalica udata in prealabil. Se decoreaza deasupra cu migdale intregi.
Se da la cuptor timp de 3 ore. Se scoate tava din cuptor, se unge prajitura cu restul de vin. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca, in tava.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.