Praline creole

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Praline creole
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 340 g zahar brun 340 g zahar alb 2 linguri unt un varf de sare 375 ml lapte praf 200 g jumatati de nuci pecan (sau nuci obisnuite) 1 lingurita extract de vanilie 1 lingurita ulei vegetal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 40 de praline Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Intr-o cratita mare se combina toate ingredientele si se gatesc pe flacara medie, amestecand cu o lingura de lemn. Se da in clocot si se lasa sa fiarba incet timp de 4 minute (verificare: o picatura de mixtura formeaza o biluta tare cand este picurata in apa rece).
Se ia cratita de pe foc; se bate mixtura pana se raceste si devine cremoasa, cca. 2 minute.
Se formeaza praline punand cate o lingura de mixtura pe o foita de aluminiu sau pe hartie cerata. Se lasa pralinele sa se raceasca inainte de a le servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.