Prassopita - Placinta cu praz

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Prassopita - Placinta cu praz
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg praz, tocat 500 g foi de placinta 4 oua 1 cana lapte 1 pachet unt 200 g branza Feta taiata cubulete 1 lingura patrunjel tocat sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 persoane Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se topeste jumatate din unt intr-o craticioara si se caleste prazul timp de cca. 10 minute. Se adauga patrunjelul, sarea si piperul, se amesteca si se ia craticioara de pe foc.
Se combina intr-un castron prazul, ouale, laptele si branza taiata cubulete; se amesteca bine.
Se unge cu unt o tava de cuptor. Se ung cu unt jumatate din foile de placinta si se astern pe fundul tavii. Peste ele se intinde amestecul din castron, in strat uniform, iar deasupra se asaza celelalte foi de placinta, unse si ele cu unt.
Se striaza suprafata placintei folosind un cutit si se coace la cuptor, la 180-200 °C, timp de 35-40 de minute.
Se poate servi atat calda cat si rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.