Prepelite crocante cu salata de spanac si nuci picante

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Prepelite crocante cu salata de spanac si nuci picante
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 prepelite curatate 1 cana faina de orez 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper negru macinat ulei pentru prajit 225 g spanac proaspat, curatat si taiat fasiute 1 para coapta, feliata subtire 65 g ceapa rosie murata, feliata subtire 110 g telina (radacina si tulpini), tocate marunt marinada cu miere si whiskey (vezi reteta mai jos) sos dressing pentru salata (vezi reteta mai jos) nuci picante (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun prepelitele in marinata si se lasa cel putin 1 ora. Se scot apoi din marinata, se scurg si se dau la cuptor, la 180 °C, timp de 30 de minute.
Se incinge ulei intr-o cratita. Se amesteca faina cu sare si piper si 3/4 cana apa. Se inmoaie prepelitele in acest aluat si se prajesc 3-4 minute, pana ce se rumenesc.
Intre timp, se toarna dressing-ul peste spanac si se amesteca bine. Se asaza deasupra feliutele de para si cele de ceapa rosie, apoi tocatura de telina.
Se servesc cu salata de spanac si nuci picante.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Marinada cu miere si whiskey
Ingrediente : 1 lingura miere 1 lingura sos de soia dulce (indonezian) sau sos Hoisin/sau sos de soia + zahar 1/2 cana ulei de arahide (sau de porumb) 1 lingura whiskey bourbon
Indicatii : Se amesteca ingredientele intr-un castron mic.