Prepelite cu umplutura de migdale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Prepelite cu umplutura de migdale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In Maroc, prepelitele sunt considerate o delicatesa, iar aceasta reteta este una dintre cele mai populare printre gurmanzi.
stelute
Ingrediente : 8 prepelite 2 cepe marisoare, tocate 4 catei de usturoi, tocati 8 fire de patrunjel proaspat, tocate 10 fire de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocate 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1 1/2 lingurita de scortisoara macinata 6 linguri de ulei de masline 1 lingura de apa de trandafiri (sau de flori de portocal) 400 g cuscus de semolina 200 g fulgi de migdale jumatati de migdale prajite, pentru ornat 3 linguri cu varf de zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se pune cuscusul intr-o oala si se adauga 1 lingura de ulei si 2 de apa. Se amesteca cu mainile. Se pune apoi in sita unui steamer si se gateste in aburi in trei etape de cate 20 de minute; intre etape, se amesteca bine cu putina apa si cu sare.
Se indeparteaza gatul si varfurile aripioarele de la prepelite. Se spala pasarile si se sterg cu prosoape de hartie. Se pun apoi intr-o oala, se adauga 1/2 lingura de ulei si 1/2 lingura de apa de trandafiri, patrunjelul, 3/4 din coriandrul tocat (restul se pastreaza pentru ornat), sofranul si jumatate din scortisoara. Se sareaza si se pipereaza, apoi se acopera ingredientele cu apa. Se fierb prepelitele 30 de minute, la foc iute.
Se prajesc, fara ulei, migdalele, intr-o tigaie. Se toaca apoi intr-un blender si se amesteca bine cu restul de scortisoara si cu zahar.
Se pune cuscusul gatit intr-un castron mare si se amesteca cu mixtura de migdale. Se adauga restul de apa de trandafiri si se amesteca din nou, cu o lingura, pana se obtine o masa omogena, de culoare maronie.
Se scot prepelitele din lichid si se lasa sa s eraceasca incet. Se umplu apoi cu amestecul de cuscus.
Se servesc in sosul din oala, in care au fiert, decorate cu jumatati de migdale prajite si cu restul de frunze de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.