Prepelite in cuib de ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Prepelite in cuib de ciuperci
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 25 g unt 4 prepelite, gata pregatite pentru cuptor 8 fire de cimbru proaspat 4 foi de dafin 4 ciuperci mari, aplatizate, curatate, fara tulpini sare piper negru gremolata (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Cat se pregatesc prepelitele, se incalzeste cuptorul la 230 °C si se incing uleiul de masline si untul intr-un vas termorezistent, adanc, asezat pe raftul superior al cuptorului.
Se smulge cu atentie orice pana de pe prepelite, se spala si se sterg. Se pun doua fire de cimbru, impreuna cu o frunza de dafin, in cavitatea fiecarei pasari.
Se asaza ciupercile, cu interiorul in sus, in vasul termorezistent, si se plaseaza cate o prepelita in centrul fiecareia. Se stropesc prepelitele si marginile ciupercilor cu ulei si unt si se asezoneaza bine cu sare si piper.
Se coc prepelitele timp de 15-20 de minute, pana ce, intepate cu o furculita, dau un suc incolor. Se stropesc din nou, la jumatatea intervalului de timp, cu ulei si unt.
Cu cateva minute inainte ca prepelitele sa fie gata, se presara gremolata peste ele.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Gremolata
Ingrediente : 1 legatura mica de patrunjel, tocata 1/2 lamaie, coaja rasa de la 1 catel de usturoi, zdrobit
Indicatii : Se amesteca ingredientele intr-un castronel.