Pue hao – Pachetele cu crabi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pue hao – Pachetele cu crabi
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 350 g carne alba de crabi, din cutie, bine scursa 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 4 cepe verzi, feliate subtire 1 lingura de pasta de curry rosia (vezi reteta mai jos) 1/2 limeta, sucul de la 1/2 lingurita de sare 20 de foi wonton ulei, pentru prajit 50 g zahar 2 linguri de apa 2 linguri de otet de orez 3 bucati de tulpina de ghimbir, din borcan, feliate subtire 1 lingura de sirop de ghimbir, din borcan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se pune carnea de crabi intr-un castron si se adauga ardeiul iute, ceapa, pasta de curry, sucul de limeta si sare. Se amesteca bine.
Se pun foile wonton una peste alta, se ia cea de deasupra si se asaza in mijlocul ei o cantitate de mixtura de carne de crabi. Se ung marginile foii cu putina apa si se ruleaza marginile pentru a obtine un rulou. Se continua cu restul de foi wonton.
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare si adanca, si se prajesc pachetelele, in transe, pana ce se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie.
Se pun intr-o craticioara zaharu, apa, otetul de orez, feliutele de tulpina de ghimbir si siropul si se incalzesc la foc mic, amestecand frecvent, pana ce se topeste zaharul.
Pachetelele se servesc cu acest sos cald.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.