Pui betiv

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui betiv
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Exista multe varianted e asa-zis pui betiv, adica gatit in alcool, de obicei in vin. Mexicanii, insa, il gatesc in… tequila.
stelute
Ingrediente : 150 g stafide 120 ml sherry 120 g faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru macinat 3 linguri ulei de masline 8 pulpe superioare de pui, cu os cu tot 1 ceapa, taiata in umatate si feliata subtire 3 catei de usturoi pisati 2 mere acrisoare, curatate de coaja si cotor, taiate cubulete 120 g fulgi de migdale 1 banana plantain coapta, curatata si taiata rondele 350 ml zeama de carne de gaina 250 ml tequila verdeturi aromate proaspete, tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun stafidele intr-un castronel; se toarna sherry peste ele si se lasa la inmuiat.
Se asezoneaza faina cu sare si piper dupa care se intinde pe o farfurie mare si adanca.
Se incing 30 mi de ulei intr-o tigaie mare. Se tavaleste fiecare pulpa prin mixtura de faina, apoi se prajesc in uleiul incins, pana se rumenesc uniform. Se scurg pe prosoape de hartie.
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 3 minute.
Se adauga merele, migdalele si rondelele de banana. Se gatesc, amestecand ocazional, 3-4 minute, dupa care se adauga stafidele, cu lichid cu tot, si bucatile de pui.
Se toarna zeama de carne si tequila peste amestecul din tigaie. Se acopera tigaia si se gateste 15 minute, apoi se ia capacul si se gateste alte 10 minute, pana cand se evapora cam jumatate din sos.
Se verifica daca pulpele de pui sunt facute (daca sunt intepate cu o furculita, sucul care iese trebuie sa fie incolor). Daca pulpele nu sunt facute, se gateste in continuare cateva minute.
Se serveste mancarea ornata cu verdeturi aromate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.