Pui caraibian cu sos de alune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui caraibian cu sos de alune
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o mancare populara in toata zona Marii Caraibilor. Sosul extrem de bocat si gustos este mai matasos preparat cu unt de alune, dar se pot folosi si alune macinate.
stelute
Ingrediente : 900 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita piper negru macinat 1 lingura pudra de curry 1 lingura suc de lamaie 25 unt 1 ceapa tocata 1 rosie tocata 1 ardei iute curatat de seminte si tocat 30 g unt de alune 450 ml apa calda Sare Coriandru proaspat, pentru ornat Banane plantain fripte, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : antileza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 4 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun bucatelele de pui intr-un castron si se combina cu usturoi, cimbru, piper negru, pudra de curry, suc de lamaie si putina sare. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa carnea la marinat 3-4 ore, in frigider.
Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, se soteaza 5 minute la foc mic, apoi se adauga bucatelele de pui. Se prajesc la foc mediu 10 minute, amestecand frecvent, dupa care se adauga rosiile si ardeiul iute.
Intr-un castronel se amesteca untul de alune cu putina apa calda, cat sa se obtina o pasta care se adauga in cratita cu pui.
Se adauga treptat si restul de apa, amestecand constant si se continua gatitul inca 30 de minute, sau pana cand puiul este facut. Daca mancarea devine prea uscata, se mai poate adauga putina apa.
Se servste cu banane plantain fripte pe gratar si se orneaza cu frunze de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.