Pui caramelizat

Cautare:
fel principal / pasare
Pui caramelizat
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Cheia acestei retete este sosul caramelizat in care se rumenesc bucatile de pui.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa medie (150 g), tocata marunt 3 rosii medii (500 g), tocate marunt 1 tulpina de telina, tocata marunt 1 lingura ceapa verde, tocata marunt 3 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita cimbru proaspat 1 lingura suc de limeta 2 linguri sos dulce de ardei iute 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat 8 ciocanele de pui (circa 1,2 kg in total), fara piele 2 linguri ulei de masline 2 linguri zahar brun 2 cani zeama de pasare 1 lingura pasta de rosii 2 morcovi medii, taiati bucatele 1 limeta, taiata feliute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 9 ore 25 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron mare ceapa, rosiile, telina, ceapa verde, patrunjelul, usturoiul, cimbrul, sucul de limeta, sarea si piperul. Se adauga bucatile de pui si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa la marinat peste noapte, in frigider.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se adauga zaharul. Se gateste pana ce mixtura incepe sa bolboroseasca. Se scurg bucatile de pui; marinada se pastreaza. Se prajeste puiul, in transe, tavalindu-l prin mixtura de zahar, pana se rumeneste uniform.
In aceeasi cratita se adauga zeama de carne si se amesteca pentru a se combina cu sucurile din cratita. Se adauga pasta de rosii si marinada; se amesteca bine. Se adauga carnea si morcovii si se fierbe totul, acoperind cratita cu un capac, 45 de minute, intorcand puiul de cateva ori.
Se ridica capacul si se da mancarea in clocot; se fierbe incet, fara capac, pana ce jumatate din lichid s-a evaporat, avand grija ca mancarea sa nu se arda si sa nu se lipeasca de cratita.
Se serveste cu feliute de limeta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.