Bucatarie etnica :
jamaicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
9 ore 25 minute
Indicatii :
Se combina intr-un castron mare ceapa, rosiile, telina, ceapa verde, patrunjelul, usturoiul, cimbrul, sucul de limeta, sarea si piperul. Se adauga bucatile de pui si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa la marinat peste noapte, in frigider. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se adauga zaharul. Se gateste pana ce mixtura incepe sa bolboroseasca. Se scurg bucatile de pui; marinada se pastreaza. Se prajeste puiul, in transe, tavalindu-l prin mixtura de zahar, pana se rumeneste uniform. In aceeasi cratita se adauga zeama de carne si se amesteca pentru a se combina cu sucurile din cratita. Se adauga pasta de rosii si marinada; se amesteca bine. Se adauga carnea si morcovii si se fierbe totul, acoperind cratita cu un capac, 45 de minute, intorcand puiul de cateva ori. Se ridica capacul si se da mancarea in clocot; se fierbe incet, fara capac, pana ce jumatate din lichid s-a evaporat, avand grija ca mancarea sa nu se arda si sa nu se lipeasca de cratita. Se serveste cu feliute de limeta.