fel principal / pasare
Pui circazian in stil egiptean
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :

Ingrediente :
1 pui (1,2 kg) intreg
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 tulpina de telina taiata bucatele
4 cuisoare
tarhon tocat
2 lingurite paprika
16 nuci curatate
2 felii de paine, fara coaja
patrunjel
supa de legume (preparata din cubulete de concentrat)
1 lingura ulei de masline
sare
piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
egipteana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 50 minute
Indicatii :
Se curata ceapa si se impaneaza cu cele 4 cuisoare.
Se fierbe puiul impreuna cu ceapa, telina, tarhon, sare si piper.
Painea se inmoaie in putina supa si se proceseaza intr-un blender impreuna cu usturoiul, nucile si paprika. Se pune acest amestec intr-o cratita si se fierbe incet, amestecand frecvent, pana se inmoaie.
Puiul fiert se curata de piele si de oase, iar carnea se taie cubulete. Se amesteca carnea in sosul de nuci, impreuna cu uleiul de masline.
Puiul se serveste rece, ornat cu patrunjel tocat.
Taguri :
pui, ceapa, usturoi, telina, cuisoare, tarhon, paprika, nuca, paine, patrunjel, supa de legume, ulei de masline, sare, piper
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.