Pui condimentat la cuptor

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui condimentat la cuptor
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Aceasta metoda de a gati in cuptor, este foarte rara in India. De aceea, aceasta reteta este deosebita nu doar prin gustul extraordinar, ci si prin maniera de a fi gatita.
stelute
Ingrediente : 1/4 cana migdale, macinate 1/3 cana miez de nuca de cocos, ras 2/3 cana ulei 1 ceapa medie, tocata marunt 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt si apoi pisata 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 1 1/2 lingurita garam masala 1 lingurita sare 2/3 cana iaurt 2 pui taiati in sferturi, fara piele foi de salata verde, pentru servit frunze proaspete de coriandru, pentru ornat 1 lamaie, taiata feliute, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Intr-o cratita mare se frig migdalele macinate si miezul de nuca de cocos, fara ulei sau grasime; se pun apoi deoparte.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajste ceapa, amestecand, pana ce se rumeneste.
Se pun ghimbirul, usturoiul, boiaua, garam masala si sarea intr-un castron; se adauga iaurtul si se amesteca bine. Se adauga mixtura de migdale si miez de nuca de cocos. Se amesteca din nou.
Se adauga in mixtura de mai sus ceapa, se amesteca, se pune castronul deoparte.
Se aranjeaza sferturile de pui pe fundul unui vas termorezistent. Se toarna peste ele continutul castronului si se face in asa fel ca bucatile de pui sa intre in contact cat mai uniform cu mixtura de condimente.
Se gateste puiul in cuptorul incalzit la 200 °C, timp de 35-45 de minute. Se controleaza carnea daca este facuta intepand-o cu un cutit ascutit / sucul ce curge trebuie sa fie incolor. Se orneaza cu frunze de coriandru si cu feliute de lamaie si se serveste fierbinte, pe un pat de frunze de salata verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.