Pui creol condimentat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui creol condimentat
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ardei iute rosu, prajit, curatat de pielita si de seminte, tocat 3 catei usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei masline sare si piper, dupa gust 1 pui intreg, portionat 2 cani faina 2 oua, batute ulei, pentru gatit sare si piper, dupa gust 1/2 cana mustar 2/3 cana amestec creole Seasoning (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un blender ardeiul iute, usturoiul si uleiul de masline, pana devine o pasta omogena. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se unge fiecare bucata de pui cu sosul din blender (se foloseste o pensula de bucatarie). Se lasa apoi carnea sa stea cca. 30 minute, pe o tava.
Se tavalesc apoi bucatile de pui prin faina, dupa care se trec prin oul batut, apoi din nou prin faina.
Se pune ulei (un strat de 5 cm) intr-o tigaie adanca si se incinge. Se adauga bucatile de pui si se lasa 8-10 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste bine.
Se presara peste bucatile de pui amestecul Creole Seasoning. Se serveste cu mustar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Creole Seasoning
Ingrediente : 2 linguri de praf de ceapa 2 linguri de praf de usturoi 2 linguri de oregano uscat 2 linguri de busuioc uscat 1 lingura de cimbru uscat 1 lingura de piper negru, pisat 1 lingura de piper alb, pisat 1 lingura de piper de Cayenne 5 linguri de paprika 3 linguri de sare
Indicatii : Se combina ingredientele intr-un castron mic. Se pastreaza in recipiente bine inchise, la adapost de umezeala si caldura.