Pui creol

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui creol
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 kg carne de pui dezosata, fara piele, taiata bucatele sare piper negru macinat 1/3 cana faina + 1 lingura 1 lingura ulei de masline ulei vegetal, pentru gatit 1 ceapa mare tocata marunt 1 ardei gras mare, tocat marunt 2 catei de usturoi rocati 2 fire de patrunjel, tocat 2 tulpini de telina, tocate 1 lingurita cimbru uscat 1 foaie de dafin 1 rosie mare, curatata de coaja, tocata 2 cani apa papika ceapa verde (doar frunzele) tocata, pentru ornat orez alb fiert
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se asezoneaza carnea cu sare si piper; se presara apoi cu faina. Se acopera fundul unei cratite mari cu ulei si se rumeneste carnea. Bucatile de carne se scot apoi si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Intr-o cratita, se face un rantas amestecand 1 lingura de faina cu 1 lingura de ulei de masline, la foc mediu, timp de 10-15 minute. Se adauga restul ingredientelor (cu exceptia orezului si a cepei verzi) si se fierbe mixtura 20 de minute, pana se ingroasa.
Se adauga carnea rumenita si se fierbe incet cca. 1 ora, pana ce este foarte frageda.
Se potriveste de sare si piper, se presara cu paprika, se orneaza cu ceapa verde tocata si se serveste cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.