Pui cu 40 de catei de usturoi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu 40 de catei de usturoi
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o reteta extrem de populara, devenita clasica, si exista sub forma a zeci de variante.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 1 kg pui, portionat sare piper negru macinat 75 g faina 3 tulpini de telina, taiate bucati de 5 cm lungime 40 de catei de usturoi, curatati 1 fir proaspat de rozmarin cateva ramurele proaspete de cimbru 60 ml vin alb
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se asezoneaza puiul cu sare si piper.
Se cerne faina pe un platou adanc. Se tavalesc bucatile de pui prin faina, ca sa se acoipere cat mai uniform, dupa care se scutura excesul de faina. Se prajesc bucatile de carne 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce incepe sa se rumeneasca putin.
Se asaza telina pe fundul unei cratite mari, iar bucatile de pui se asaza deasupra. Se presara cateii de usturoi in jurul bucatilor de pui. Deasupra lor se asaza rozmarinul si cimbrul, iar peste toate ingredientele se toarna vinu.
Se gateste carnea la flacara data la minimul posibil, acoperind cratita cu un capac, timp de 2-3 ore. Daca este nevoie, se poate adauga inca putin vin, sau apa. Carnea trebuie sa fie foarte frageda si suculenta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.