Pui cu bame

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu bame
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 15 ml ulei de floarea-soarelui 4 pulpe de pui 1 ceapa mare tocata marunt 2 catei de usturoi tocati marunt 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati 120 ml apa 250 g bame, curatate si taiate bucati 2 rosii mari, tocate marunt sare orez fiert sau mamaliga, pentru servit ulei aromat cu ardei iute, optiona
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc mic. Se asezoneaza pulpele de pui cu sare si se asaza pe partea cu piele. Se prajesc pana ce se rumenesc, se intorc si se adauga ceapa tocata.
Se soteaza 5 minute, pana ce se inmoaie ceapa; se adauga atunci usturoiul si ardeii iuti. Se soteaza inca 2 minute.
Se adauga jumatate din apa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se gateste, la foc mediu, 30 de minute.
Se adauga bamele si rosiile, se asezoneaza si se adauga restul de apa. Se acopera cratita si se fierbe totul incet, 10-15 minute, pana ce pulpele sunt fragede. Puiuil este gatit cand carnea se poate lua usor de pe os.
Se servesc pulpele imediat, alaturi de orez fiert sau de mamaliga, cu putin ulei aromat fierbinte alaturi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.