Pui cu ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu ceapa
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este una dintre rarele ocazii in care carnea de pui nu este gatita in iaurt. Este perfecta gatita cu orez pulao si este mai buna daca este preparata in avans si reincalzita inainte de a fi servita. Acest lucru dezvolta aromele si face ca gustul sa fie mai plin si mai bogat.
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana ulei 4 cepe medii, tocate marunt 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 1/2 lingurita garam masala 1 lingurita boia iute 1 lingurita boabe de coriandru, macinate 3 pastai de cardamom verde, intregi 3 boabe de piper negru 3 linguri pasta de rosii 8 pulpe de pui, dezosate 1 1/4 cana apa 2 linguri suc de lamaie 1 ardei iute verde, tocat frunze proaspete de coriandru, tocate frunze proaspete de coriandru, pentru ornat fasiute de ardei iute verde, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si se prajeste, amestecand ocazional, pana ce se rumeneste.
Se micsoreaza flacara si se adauga ghimbir, usturoi, garam masala, boia, coriandru macinat, cardamom si piper negru. Se amesteca ocazional, pana ce mixtura incepe sa miroasa.
Se adauga pasta de rosii si se gateste 5-7 minute, la foc mic, amestecand ocazional.
Se adauga pulpele de pui si se amesteca bine in mixtura de condimente. Se toarna apa in cratita, se acopera si se fierb ingredientele 20-25 de minute.
Se adauga sucul de lamaie, ardeiul iute tocat si frunzele de coriandru; se amesteca bine.
Se transfera bucatile de pui si ceapa pe un platou, se orneaza cu frunze de coriandru si fasiute de ardei iute si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.