Pui cu cimbru si limeta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu cimbru si limeta
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 pulpe superioare de pui 2 cepe verzi tocate 2 lingurite cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat 2 catei de usturoi pisati 2 limete, sucul de la 75 g unt topit sare piper negru macinat orez fiert, ca garnitura feliute de limeta, pentru ornat fire de coriandru proaspte, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 20 minute
Indicatii :

Se asaza pulpele de pui pe partea cu piele intr-un platou sau tava de cuptor. Cu un cutit ascutit se face o despicatura de-a lungul osului fiecarei pulpe. Se amesteca ceapa verde cu putina sare si piper si se indeasa mixtura in deschizaturi.
Se combina intr-un castronel cimbrul, usturoiul si sucul de limeta. Se adauga 50 g unt topit si se amesteca bine, apoi se pune 1 lingura din aceasta mixtura pe fiecare pulpa, intinzand-o uniform.
Se pune, cu o lingura, restul de unt topit peste pulpe. Se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa la marinat peste noapte, in frigider.
Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se indeparteaza folia de plastic si se acopera platoul cu folie metalica. Se gateste in cuptor 1 ora, apoi se scoate folia si se gateste inca 10 minute, pana ce puiul este rumenit.
Se orneaza cu feliute de limeta si coriandru si se serveste cu o garnitura de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.