Pui cu cinci arome si salata de portocale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu cinci arome si salata de portocale
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g piept de pui dezosat, fara piele 6 lingurite ulei de arahide 2 lingurite amestec chinese five-spice powder (vezi reteta mai jos) 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper proaspat macinat 3 portocale 2 cani amestec de salata (salata verde, ruccola, varza tocata) 1 ardei gras rosu taiat fasiute 1 ceapa rosie tocata marunt 1/2 cana fulgi de migdale 3 linguri otet de mere 1 lingura ghimbir tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Se combina intr-un castronel amestecul chinese five-spice powder cu 1 lingurita ulei, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita piper. Se amesteca bine si se unge cu aceasta mixtura carnea de pui, pe ambele parti. Se acopera si se lasa sa stea minim 1 ora.
Se incinge 1 lingurita ulei intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga pieptii de pui si se prajesc pana ce sunt rumeniti pe o parte (cca. 5 minute). Se intorc si se da cratita la cuptor pana ce puiul este facut, cca. 7-8 minute. Se scoate carnea de pui si se lasa sa se raceasca 5 minute, pe un fund mare de lemn.
Intre timp, se curata de coaja 2 portocale si se indeparteaza cu un cutit ascutit pielita alba interioara si samburii. Se cresteaza putin printre felii si se stoarce bine de zeama intr-un castron. Se adauga in castron verdeturile, ardeiul gras si ceapa. Portocala ramasa se rade de coaja si se stoarce intr-un castronel; se adauga otetul, ghimbirul, restul de 4 lingurite de ulei si 1/2 lingurita sare. Se obtine un dressing care se toarna peste verdeturi si se amesteca bine.
Se feliaza pieptul de pui si se serveste cu salata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.