Pui cu ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu ciuperci
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 2 piepti de pui, dezosati, fara piele 1 ceapa rosie, taiata rondele subtiri 2 catei de usturoi, tocati marunt 2,5 cm bucata de ghimbir, data prin razatoare 120 g ciupercute champignon, taiate in jumatate 120 g ciuperci shiitake, taiate in jumatate 120 g ciuperci portobello, feliate 2-3 linguri de pasta de curry verde (vezi reteta mai jos) 2 linguri de sos de soia 4 linguri de patrunjel proaspat, tocat orez, sau taitei, fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok si se prajeste puiul pe ambele parti, pana ce este facut si rumenit uniform. Se scoate cu o spumiera, se taie fasiute subtiri si se pune deoparte.
Se scurge uleiul in exces din wok, apoi se stir-fry ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 1-2 minute, pana se inmoaie. Se adauga ciupercile si se continua 2-3 minute, pana ce incep sa se rumeneasca.
Se adauga pasta de curry, sosul de soia si fasiutele de carne. Se stir-fry 2 minute. Se adauga patrunjelul si se amesteca. Se serveste imediat, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.