Pui cu ciuperci si leustean

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu ciuperci si leustean
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 jumatati de piepti de pui, circa 500 g, fara piele, dezosati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa rosie taiata marunt 2 catei de usturoi taiati marunt 1/2 ardei verde taiat feliute 1 lingura zeama de lamaie 200 g ciuperci taiate bucatele, din cutie, bine scurse si spalate 1/4 cana zeama de carne de pui 1/4 cana vin 1 lingura tarhon taiat marunt 1 lingura leustean taiat marunt 1 lingura amidon sare piper dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 220 ۦC. Se imparte puiul in patru portii egale. Se sareaza carnea si rumeneste putin pe ambele parti intr-o tigaie mare, neaderenta. Se pune deoparte.
Intr-o tigaie curata, se soteaza ciupercile cu 1 lingura ulei de masline timp de 2 minute. Se pun deoparte.
In aceeasi tigaie, se inabusa ceapa si usturoiul cu 1 lingura ulei timp de 1 minut. Se adauga ardeiul si se mai soteaza 2 minute.
Se adauga vinul si se lasa la fiert, la foc mic, pana cantitatea de lichid se reduce la jumatate.
Se adauga zeama de carne, verdeturile si carnea de pui. Se inabusa 10 minute, dupa care se adauga ciupercile. Se mai fierbe 5-10 minute pana se patrund.
Se scoate puiul pe farfurii.
Se adauga amidonul pentru a ingrosa sosul cu ciuperci si se amesteca pana ce se atinge consistenta dorita. Se sosul peste peste, se orneaza cu verdeata tocata si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.