Pui cu coaja de portocala

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu coaja de portocala
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : piepti de pui dezosati, fara piele, taiati bucatele 1/3 cana ulei de alune (sau alt ulei vegetal) 4 lingurite sos soia 2 lingurite vin sec alb 1 lingurita ghimbir macinat 1 lingurita amidon 1 lingurita ulei de susan 2 ardei iuti rosii, taiati in doua, pe lungime 1 lingura coaja de portocala rasa 1/2 lingurita fulgi de ardei iute 1/4 lingurita sare 1 lingura zahar orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 3-4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron jumatate din sosul de soia cu ulei de susan, vin, ghimbir si amidon. Se amesteca bine; se adauga carnea d epui si se amesteca din nou. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat circa 30 de minute.
Se incalzeste uleiul de alune intr-un wok, se scoate puiul din marinata, se scurge si se stir-fry cateva minute pana se rumeneste un pic. Se scoate apoi si se lasa sa se scurga intr-o sita.
Se scurge cea mai mare parte din uleiul din tigaie (pana raman cel mult 2 lingurite) si se adauga ardeii iuti rosii, fulgii de ardei, coaja de portocala, restul de sos de soia si zahar; se amesteca si se lasa pe foc 30 secunde.
Se adauga apoi carnea in tigaie, se amesteca bine 4-5 minute, la foc iute, si se serveste imediat, cu orez.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.