Pui cu ghimbir si salata de legume

Cautare:
SMS Fotbal
salate / pasare
Pui cu ghimbir si salata de legume
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui dezosati, fara piele, circa 800 g in total, taiati cubulete 4 cepe verzi, tocate 2,5 cm bucata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, dati prin razatoarea mica 2 catei de usturoi, tocati 3 linguri de ulei de alune 1 ceapa, feliata 120 g porumb tanar, taiat in jumatate 120 g pastai de mange-tout, taiate in jumatate 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele 8 cm bucata de castravete, decojit, curatat de seminte si feliat 4 linguri de sos de soia 1 lingura de zahar de palmier, sau zahar brun cateva frunze de busuioc thailandez 175 g taitei cu ou, subtiri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 10 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare bucatile de carne cu ceapa verde, ghimbir, usturoi ras si 1 lingura de ulei. Se acopera vasul si se lasa carnea la marinat cel putin 3 ore, in frigider. Se scoate apoi carnea din marinada si se pune deoparte.

Se incinge restul de ulei intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajeste ceapa 1-2 minute inainte de a adauga usturoiul tocat, porumbul, mazarea mange-tout, ardeiul gras si ceapa. Se prajesc ingredientele 2-3 minute, pana se fac fragede. Se adauga castravetele, jumatate din sosul de soia, zaharul si busuiocul si se amesteca rapid.

Se inmoaie taiteii 2-3 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurg. Se stropesc cu restul de sos de soia si se aranjeaza pe o farfurie. Peste ei se asaza legumele gatite.

Se prajeste carnea in uleiul ramas in wok, la foc iute, pana se rumeneste unigorm. Se arabjeaza cubuletele de carne peste salata si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.