Pui cu ghimbir si taitei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu ghimbir si taitei
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa, feliata 2 catei de usturoi, tocati marunt 5 cm bucata de ghimbir, feliata subtire 2 morcovi, taiati rondele subtiri 2 piepti de pui dezosati, fara piele, circa 750 g in total, taiati cubulete 300 ml bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 4 linguri de sos de soia 225 g muguri de bambus, din cutie, scursi si spalati 75 g taitei de orez plati 4 cepe verzi, tocate 4 linguri de coriandru proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry ceapa, usturoiul, ghimbirul si morcovii 1-2 minute, pana se inmoaie.
Se adauga carnea si se continua 4 minute, pana ce bucatile de pui se rumenesc putin.
Se adauga bulionul, sosul de soia si mugurii de bambus si se da in clocot, la foc mediu. Se fierb ingredientele 2-3 minute.
Intre timp, se inmoaie taiteii 6-8 minute, in apa clocotita. Se scurg bine, apoi se presara cu ceapa verde si coriandru tocat.
Se serveste puiul alaturi de taitei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.